هر سوالی دارید:

تلفن تماس 02166578184

آدرس ایمیل irnetcom@gmail.com

مصاحبه دکتری از مهمترین مراحل برای صعود به مدارج بالای علمی است.

چگونه رزومه خود را برای قبول شدن در مصاحبه دکتری تقویت کنید؟

چگونه برای موفقیت در مصاحبه دکتری آماده شویم؟  
که در: مقالات آموزشی

چگونه باید رزومه خود را تقویت کنید تا در مصاحبه دکتری قبول شوید؟ چه فعالیت هایی در قبولی مصاحبه دکتری حائز اهمیت است؟ این ها پرسش هایی هستند که در مقاله حاضر جهت کسب تجربه به منظور قبول شدن در مصاحبه دکتری پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید.

خدمات ترجمه پروپوزال به انگلیسی
IrNetCom
خدمات ترجمه پروپوزال پژوهشی در موسسه ایرنتکام شامل ترجمه پروپوزال تحقیقاتی در رشته های پزشکی، علوم آزمایشگاهی و علوم مهندسی از فارسی به انگلیسی جهت اخذ پذیرش در دوره های دکتری و فرصت مطالعاتی از دانشگاه های بین المللی می باشد. برای استفاده از خدمات ترجمه پروپوزال پژوهشی، انگیزه نامه تحصیلی و رزومه فارسی به انگلیسی لطفا فرم ثبت سفارش را پر و ارسال کنید.
Thursday, August 31, 2017

فهرست مطالب

مصاحبه دکتری و نقش رزومه فعالیت های علمی- پژوهشی

مصاحبه دکتری از مهمترین مراحل پایه برای صعود شما به عنوان یک دانشجو به مدارج بالای علمی است، که برای پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز آن باید اصول و روشهای خاصی را در پیش بگیرید. این اصول به شما کمک می کنند تا به راحتی در مصاحبه دکتری در دانشگاه دلخواه خود قبول شوید.

فعالیت هایی که شما در این زمینه انجام می دهید، نقش مؤثری در قبولی تان دارد و مستقیماً در رزومه دکتری شما ثبت می شود. داوران با توجه به فعالیت های شما نمره می دهند و تصمیم می گیرند که شما را بپذیرند یا نه. البته نحوه نگارش رزومه نیز بسیار مهم است.

مسئله ی مهم آن است که رزومه شما باید حاوی سوابق بسیار درخشانی باشد. اگر رزومه ضعیفی داشته باشید، چگونه باید آن را تقویت کنید تا در مصاحبه قبول شوید؟ چه مسائلی در مصاحبه دکتری حائز اهمیت است؟ دانشجو باید چه فعالیت هایی را انجام دهد تا در مصاحبه قبول شود؟ این ها پرسش هایی هستند که در این مقاله به آن پاسخ می دهیم.

فعالیت های پژوهشی ضروری برای قبولی در مصاحبه دکتری

فعالیت های پژوهشی از مهم ترین بخش های قبولی در مصاحبه دکتری است. یک دانشجو باید از همان ابتدا که در دوره کارشناسی به سر می برد، اصول و روش های پژوهش را یاد بگیرد و شروع به پژوهش های متعدد کند تا در این زمینه به مهارت مناسبی دست پیدا کند. فعالیت های پژوهشی در مصاحبه دکتری ۴۰ امتیاز دارد.

چاپ مقالات علمی در مجله های معتبر دنیا، چاپ مقالات کنفرانسی، چاپ کتاب در رشته تخصصی و ترجمه کتاب جزو فعالیت های پژوهشی محسوب می شوند. البته توجه داشته باشید که بیش ترین امتیاز را چاپ مقالات دارد که ۲۲ امتیاز است بنابراین باید بیشتر از سایر موارد به آن توجه کنید. مقاله ی معتبر، نشان دهنده ی توانایی یک دانشجو است و مشخص می سازد که سال ها درس و دانشگاه برای شما چه نتایجی به همراه داشته است.

چاپ مقاله علمی، زمینه ساز قبولی در مصاحبه دکتری

چاپ مقاله علمی در مصاحبه دکتری امتیاز بالایی دارد. دانشجویان بسیاری برای بالا بردن کیفیت رزومه دکتری و قبولی در مصاحبه به چاپ مقاله می پردازند.

چاپ مقاله علمی، زمینه ساز قبولی در مصاحبه دکتری

البته توجه داشته باشید که چاپ مقاله امتیاز دارد نه صرفاً نوشتن آن! ممکن است شما مقالات بسیاری نوشته باشید اما هیچ کدام از آن ها چاپ نشده باشد. مقالاتی دارای اعتبار هستند که چاپ شوند. زیرا مشخص می شود که مقاله دارای اعتبار بوده است یا نه. اگر مقاله شما در مجلات معتبر به چاپ برسد، نشان دهنده آن است که مقاله به درستی نوشته شده و کار شما از پیش تأیید شده است.

البته دقت داشته باشید که هر چقدر مجله ای که مقاله تان را در آن به چاپ می رسانید دارای اعتبار بیشتری باشد، امتیازی که برای شما در نظر گرفته می شود نیز بیشتر خواهد بود. این مسئله ای بدیهی است که چاپ مقاله در مجلات معتبر دنیا نه تنها در مصاحبه دکتری، بلکه در موقعیت های تحصیلی و کاری دیگری نیز امتیاز ویژه ای دارد و حائز اهمیت است.

اهمیت چاپ کتاب برای قبولی در مصاحبه دکتری

چاپ کتاب نیز یکی از فعالیت های مرسوم دانشجویان داوطلب دکتری است اما باید توجه داشته باشید که امتیاز چاپ کتاب به اندازه چاپ مقاله نیست.

این مسئله به این علت است که چاپ مقاله علمی در مجلات معتبر بسیار سخت است. برای چاپ مقاله در مجلات معتبر باید مراحل زیادی طی شود و مقاله باید از استاندارد ها و اصول بسیاری برخوردار باشد، بنابراین چاپ مقاله نسبت به چاپ کتاب از امتیاز بالاتری برخوردار است.

ترجمه کتاب نیز امتیازی مشابه چاپ کتاب دارد. اگر به زبان خاصی تسلط دارید و می توانید ترجمه مطلوبی انجام دهید، این گزینه نیز پیش روی شما است تا در مصاحبه دکتری امتیاز بالاتری کسب کنید. البته قبل از ترجمه باید اطمینان حاصل کنید که کتاب مورد نظرتان قبلاً ترجمه نشده باشد.

فعالیت های آموزشی

فعالیت های آموزشی جزو موارد بسیار مهمی هستند که در قبولی شما در مصاحبه دکتری تأثیر دارد. فعالیت های آموزشی در رزومه دکتری در مجموع ۳۰ امتیاز دارد که باید به آن توجه کرد. البته نمره ای که به شما اختصاص داده می شود به کیفیت دانشگاه، محل تحصیل و مدت زمان تحصیل نیز بستگی دارد.

المپیادهای علمی نیز فعالیت های آموزشی به حساب می آیند و اگر در المپیادهای علمی رتبه ای کسب کرده باشید، داوران تا ۵ امتیاز به شما می دهند. به خاطر داشته باشید که فعالیت های آموزشی چیزی نیست که یک شبه به ان دست پیدا کنید! شما باید در طول زمان تحصیل حواستان را جمع کنید و در فعالیت های مختلف آموزشی شرکت کنید.

مدرک زبان بین المللی نیز یکی از مزیت های حائز اهمیت در قبولی مصاحبه دکتری است. اگر شما مدرکی معتبر در زبان های بین المللی داشته باشید، ۸ نمره به شما داده خواهد شد.

رفتار دانشجو در جلسه مصاحبه دکتری

اگر شما دارای سوابق تحصیلی بسیاری باشید، اگر پژوهش های بسیاری انجام داده باشید و اگر فعالیت های متعدد آموزشی را با موفقیت ها و مدارج بسیار مهم گذرانده باشید و مدارک بسیاری کسب کرده باشید، تمامی این ها باید در رفتار شما نشان داده شود!

رفتار دانشجو در جلسه مصاحبه دکتری

یک دانشجو که دارای سال ها تجربه و فعالیت های مفید بوده است، قطعا از لحاظ اخلاق و طرز بیان نیز قابل تحسین و نمونه است. اگر این گونه نباشد، یعنی شما از تمامی این فعالیت ها درسی نگرفته اید. بنابراین توجه داشته باشید که نحوه حضور شما در جلسه آزمون مصاحبه دکتری نیز مورد توجه و زیر نظر داوران است.

قوانین امتیاز دهی در مصاحبه دکتری

همیشه به خاطر داشته باشید که تمامی کارهایتان را با تحقیق شروع کنید. حتماً قوانین مربوط به امتیاز دهی رزومه دکتری را مطالعه کنید و از دانشجویان موفقی که در این زمینه گام نهاده اند کمک بخواهید و از آن ها در ارتباط با تجربیاتی که در این زمینه داشته اند سوالاتی بپرسید.

قوانین امتیاز دهی و نکاتی که مورد نظر داوران است بسیار به شما کمک می کند. با آگاهی از این قوانین می توانید مسیر خود را هموار تر سازید و روی نکاتی تمرکز کنید که امتیاز بیشتری دارند. اگر وقت خود را روی نکاتی بگذارید که از ارزش کمتری برخوردار هستند و زمان برای انجام نکات مهم را از دست بدهید، کار شما بسیار سخت خواهد شد. بنابراین با اگاهی قدم بردارید و کمک سایر افراد را فراموش نکنید.

برای قبولی در مصاحبه دکتری همین حالا شروع کنید!

درست است که در حال صحبت برای مقطع دکتری هستیم اما قرار نیست شما تمام فعالیت های خود را بگذارید برای زمانی که می خواهید وارد این مقطع شوید! شما باید خیلی زودتر و حتی از دوران کارشناسی شروع کنید. باید در ابتدا هدف خود را تعیین کنید.

اگر هدف شما شرکت در مصاحبه دکتری است باید از خیلی قبل تر برای آن برنامه ریزی کنید تا هم تحت فشار قرار نگیرید و هم بتوانید تمامی فعالیت ها را با کیفیت بالا انجام دهید. مسئله ای که متاسفانه برخی از دانشجویان به آن توجهی ندارند واژه ی “رزومه” است.

رزومه برای مصاحبه دکتری

رزومه یعنی سوابق شما در سال های متعدد نه یک شبه! قرار نیست چند ماه زودتر از مصاحبه خود شروع کنید و تند تند به ساختن یک رزومه خوب بپردازید! سعی کنید از قبل آمادگی داشته باشید. حتی به شما توصیه می کنیم تا اصول پایه را از زمان کارشناسی یاد بگیرید. برای مثال شما باید اصول دقیق مقاله نویسی را در زمان کارشناسی خود بیاموزید. یا از زمان کارشناسی سعی کنید تا زبان انگلیسی خود را بهبود بخشید.

اما اگر به هر دلیلی دیر به این مسیر قدم نهاده اید ایرادی ندارد. به هر حال از هر جایی که باشید می توانید شروع کنید اما باید تلاش خود را چند برابر کنید.

با افراد حرفه ای مشورت کنید

یک دانشجو که می خواهد در مقطع دکتری قدم بگذارد باید تمامی اطلاعات لازم را داشته باشد و تمامی مسائل مربوطه را کنترل کند؛ اما اگر در این زمینه مشکل دارید، می توانید جلسه مصاحبه دکتری خود را مدتی عقب بیاندازید و یا از افراد حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید.

البته کمک گرفتن و مشورت کردن با افراد دیگر همیشه در هر جایگاهی نیاز است اما شما به عنوان یک دانشجو باید از اصول اولیه آگاهی داشته باشید و کم کم به فهمیدن ریزه کاری های موجود بپردازید. افراد حرفه ای و متخصص می توانند به شما کمک کنند و مواردی را که باید به آن ها توجه کنید به شما یادآور شوند. همچنین می توانید از دانشجویانی که قبلاً در این مسیر قدم گذاشته اند نیز کمک بگیرید.

آن ها می توانند تجارب خوبی را در اختیار شما بگذارند. مسائل کوچکی ممکن است وجود داشته باشد که شما تا در موقعیت مصاحبه قرار نگیرید ممکن است به آن ها پی نبرید. منظور از این مسائل، احساسات و برخی از تفکرات دانشجویان است. کارهایی که بهتر بود انجام دهند اما ندادند و بسیاری از مسائل دیگر. مشورت با سایر افراد می تواند به شما بسیار کمک کند تا از این موارد آگاهی پیدا کنید.

تا فرا رسیدن جلسه مصاحبه دکتری ، زمان را مدیریت کنید.

مدیریت زمان در این مسیر بسیار مهم است. اگر زمان را به درستی مدیریت نکنید، ممکن است با مشکلات بسیاری روبه رو شوید. یکی از مسائل بسیار مهمی که در مدیریت زمان باید به آن توجه کنید، میزان اهمیت هر بخش است.

شما باید بدانید که میزان اهمیت هر گامی را که می خواهید در این زمینه بردارید بدانید. باید کارهای خود را اولویت بندی کنید و به مسائلی که اهمیت دارد زودتر رسیدگی کنید. اگر این کار را نکنید ممکن است مقدار زیادی از زمان با ارزش خود را هدر بدهید و برای کارهایی که اهمیت و امتیاز بالایی دارند وقت کافی نداشته باشید.

شما در حال قدم گذاشتن در مقطعی هستید که زمان بندی از بخش های بسیار مهم آن است، بنابراین به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشید و زمان خود را در ابتدا بر روی فعالیت هایی که در مصاحبه شما ارزش کم تری دارند نگذارید و در ابتدا به فعالیت های مهم تر بپردازید و سپس به سایر فعالیت ها.

در آخر نیز توجه داشته باشید که با اطمینان و آرامش قدم بردارید و مطمئن باشید که هر آن چیزی که می خواهید را می توانید به دست آورید. تمرکز، حفط انگیزه، حفظ آرامش و هدفمندی به قبولی شما در مصاحبه دکتری کمک شایانی می کند.

برخی از خدمات زبان تخصصی که ما ارائه می دهیم:

1 thoughts on “چگونه برای موفقیت در مصاحبه دکتری آماده شویم؟  ”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روی اینَماد کلیک کنید!

مشاهده نماد اعتماد الکترونیک
Close