هر سوالی دارید:

تلفن تماس 02166578184

آدرس ایمیل irnetcom@gmail.com

شبکه های اجتماعی:

بررسی 9 اشتباه رایج زبان آموزان در یادگیری زبان خارجی

در این مقاله با اشتباهات رایجی که معمولاً گریبانگیر زبان آموزان تازه کار است آشنا می‌شویم.

9 اشتباه رایج در یادگیری زبان خارجی
که در: آموزش زبان،مقالات آموزشی

یادگیری زبان برای هر فردی که می خواهد خواندن و نوشتن و صحبت کردن به زبان جدیدی را بیاموزد معمولا کاری دشوار به نظر می رسد. عوامل بسیاری در یادگیری یک زبان جدید تأثیرگذار هستند که شما باید آن‌ها را یاد گرفته و به کار بگیرید.

از به خاطر سپردن کلمات جدید گرفته تا پیاده کردن دستور زبان. زبان‌آموزان تازه کار، برخی مواقع اشتباهات پیش پا افتاده‌ای انجام می‌دهند که تنها باعث به هدر رفتن زمان و کاهش یافتن اعتماد به نفس آنها می‌شود. ما در این مقاله شما را با اشتباهات رایجی که معمولاً گریبانگیر زبان آموزان تازه کار می‌شود آشنا می‌کنیم:

۹ اشتباه رایج یادگیری زبان خارجی که باید بدانید

برخی از افراد برای یادگیری زبان ، ناخواسته اشتباهاتی را انجام میدهند که بجای پیشرفت در این راه پسرفت میکنند. ما در این بخش به این اشتباهات اشاره کرده ایم:

۱)  شروع یادگیری با کمک دستور زبان

دستور زبان سنگ بنای اصلی هر زبان است. از این رو زمانی که شما یادگیری یک زبان جدید را آغاز می‌کنید اوّلین مانعی که با آن مواجه می‌شوید، دستور زبان خواهد بود. درست همین جاست که بیشتر زبان آموزان دچار اشتباه می‌شوند. مشکل زمانی وخیم تر می شود که از منابع نامعتبر دستور زبان برای یادگیری زبان مورد نظرتان استفاده کنید.

قواعد و دستور زبان در هر زبانی متفاوت است و پیدا کردن یک روش صحیح برای فراگیری این قواعد پنجاه درصد مشکلات شما را حل می‌کند. اما نکته قابل توجّه این است که افراد علاقمند به یادگیری یک زبان جدید، در وهله اول باید با بخش‌های مختلف گفتار و زبان و راه استفاده از آن آشنا شوند.

فرقی نمی‌کند که زبان مورد نظر شما انگلیسی باشد یا فرانسه و غیره. هر زبانی مجموعه قواعد خاص خود را دارد و داشتن آگاهی کامل از این قواعد بسیار مهم و ضروری است اما نه به عنوان قدم اول.

۲)  چشم پوشی از تکنولوژی و ظرفیت‌های آن

در دنیای امروزی استفاده از شیوه‌های سنّتی و قدیمی در یادگیری زبان تأثیر چندانی ندارد. دیگر آن دوران گذشته است که ساعت‌های زیادی از وقتتان صرف نوشتن معانی کلمات می‌شد یا چشمانتان در اثر ساعت‌ها مطالعه کتب مختلف مثل راهنمای دستور زبان یا لغت نامه‌ها و فرهنگ‌ها خسته می‌شد.

همچنین بخوانید : دانستنی های ضروری برای ادامه تحصیل در خارج از کشور

امروزه شما می‌توانید در کمترین زمان ممکن به انواع مختلف منابع تخصّصی و حرفه‌ای برای تقویت مهارت‌های زبانی خود دست یابید. برنامه‌های کاربردی، مقاله‌ها یا وبلاگ‌های موجود در اینترنت و همچنین شبکه‌های اجتماعی منابع بسیار ارزشمندی از اطّلاعات مؤثّر و سودمند را در اختیار شما قرار می دهند که می‌توانید به راحتی از آن‌ها استفاده کنید.

اگر به خودتان این شانس را بدهید که از همان ابتدا برای جستجوی معانی واژگان به فرهنگ لغات (dictionary) که به زبان مورد نظرتان نوشته شده باشد می توان گفت یادگیری زبان خودتان را سریعتر و با کیفیت تر کرده اید. برای این کار نترسید! به دیکشنری های آنلاین معتبر مانند دیکشنری مریام وبستر ، دیکشنری آکسفورد آنلاین و سایت های معتبری مانند dictionary.com مراجعه کنید.

۳)  غفلت از فرهنگ و تمدن یک زبان خارجی

یکی از رایج‌ترین اشتباهات زبان آموزان در هنگام یادگیری یک زبان خارجی چشم‌پوشی از فرهنگ ملّتی است که به آن زبان صحبت می کنند. به خاطر داشته باشید که زبان یک کشور بخش جدایی ناپذیر فرهنگ آن کشور است.

غفلت از فرهنگ و تمدن یک زبان خارجیعلّت ضرورت آشنایی شما با زمینه‌های مختلف فرهنگی و تمدّن کشوری که در حال یادگیری زبان آن هستید نیز همین امر است. زیرا زبان به طور مستقیم از فرهنگ آن سرزمین تاثیر می‌پذیرد. شما باید با جنبه‌های  مختلف فرهنگ و تمدّن سرزمین مورد نظر آشنا شوید. از مردم و تاریخ گرفته تا هنر و صنعت آن کشور.

وقتی شما با این جنبه‌های مهم و بنیادین یک فرهنگ آشنا می‌شوید یادگیری یک زبان و چگونگی کاربرد آن برای شما بسیار آسان می‌شود. این کار وقتی به شدت تسریع می شود که برای یادگیری زبان به کشوری که مردمانش به زبان مورد نظرتان صحبت می کنند مسافرت و برای مدتی در انجا اقامت کنید. این دیگر نور علی نور است!

و یک چیز مهم دیگر! اگر هم امکان اقامت در کشور زبان مقصدتان را ندارید، فرصت برقراری ارتباط با توریست ها را هیچگاه از دست ندهید! بخصوص که آنها نیز ممکن است به کمک مردم بومی کشوری که به آن سفر کرده اند نیاز داشته باشند! این یک رابطه برد-برد است.

و اگر این هم امکان نداشت، گفتگو یا چت آنلاین را که از شما (هنوز البته!) نگرفته اند. یک دوست آنلاین در انطرف آبها پیدا کنید و سعی کنید زبانتان را با کمک او تقویت کنید. اگر حوصله شان را سر نبرید، آنها اغلب آدم های خوش برخورد و مودبی هستند و از کمک کردن به شما خوشحال می شوند.

۴)  نداشتن یک رویکرد کلّی

یادگیری یک زبان خارجی تنها به شرکت در کلاس‌های آموزشی و خواندن کتاب‌های مختلف در این زمینه ختم نمی¬شود. در واقع شما برای یادگیری کامل یک زبان باید از هر فرصتی برای گسترش دانش زبانی خود استفاده کنید.

شما باید به جای تأکید صِرف بر افزایش دانش لغات و تقویت دستور زبان، خود را در هر چیزی که بتواند باعث افزایش دانش و مهارت شما شود غرق کنید. مثل تماشای یک فیلم، خواندن داستانهای ساده شده و روزنامه ها و مجلات مختلف یا گوش دادن به موسیقی و غیره.

۵)  دست کم گرفتن تأثیر صحبت کردن و گوش دادن

زبان آموزان تازه‌ کارتمایل دارند تنها بر خواندن یا نوشتن مقاله و انشاء تکیه کنند، بدون آنکه بدانند با این کار تنها باعث طولانی‌تر شدن روند یادگیری خود می‌شوند. بخصوص وقتی که در محیط بومی آن زبان اقامت نداشته باشند.

دست کم گرفتن تأثیر صحبت کردن و گوش دادن در یادگیری زبان

توجّه داشته باشید که یادگیری زبان خارجی چهار بُعد مهم دارد : خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن. این چهار بُعد مهم با یکدیگر مرتبط هستند و به توجّه و تلاشی یکسان نیازمندند. شما نباید تنها به دلیل زمان‌بر بودن گوش دادن و صحبت کردن آن‌ها را از برنامه روزانه یادگیری خود کنار بگذارید.

۶)  توجّه بیش از حد به یادگیری لغات

یکی دیگر از اشتباهات رایج زبان آموزان، توجّه بیش از حد به یادگیری و حفظ کلمات است. زبان آموزانی که به تازگی یادگیری یک زبان را شروع کرده‌اند.

همچنین بخوانید : آزمون آیلتس و دانستنی های آن

تصوّر می‌کنند که حفظ لغت آسان‌ترین راه برای یادگیری زبان جدید است. توجّه داشته باشید که یادگیری زبان تنها منحصر به حفظ لغات نیست و جنبه‌های مختلفی دارد. مثل ساخت جملات، کاربرد نشانه گذاری و شیوه درست تلفظ کلمات. شما باید تمام ابعاد یادگیری زبان را مد نظر قرار دهید و از یادگیری تک بعدی اجتناب کنید.

۷)  تلاش بیش از حد برای یادگیری یک زبان

اگر در محیط بومی زبان مورد نظرتان برای یادگیری بسر نمی برید، فراگرفتن هر زبانی در ابتدا یک فعّالیت سرگرم کننده به نظر می‌رسد، اما به تدریج که زبان آموزان متوجّه دشواری این کار می‌شوند به یک فعّالیت خسته کننده تبدیل می‌شود.

به همین خاطر زبان آموزان تلاش خود را چندین برابر می‌کنند تا شاید راهی برای پیروزی و موفّقیت هرچه زودتر پیدا کنند. اما سرانجام این تلاش‌ها تنها ناامیدی و خستگی برای آنهاست. از این رو شما باید یادگیری زبان را با فعالیت‌های جذّاب و سرگرم کننده ادامه دهید تا در تمام مدّت، انگیزه خود را از دست ندهید و از یادگیری زبان لذت ببرید.

کارهای زیادی است که شما می‌توانید با انجام دادن آن یادگیری زبان را به کاری لذت بخش تبدیل کنید مثل گوش دادن به موسیقی یا تماشای یک فیلم. حتی شما می‌توانید خاطرات روزانه خود را به زبان مورد نظرتان بنویسید و یا با یک فرد بومی آن زبان دوست شوید. خوشبختانه اینترنت و شبکه‌های مجازی تمام این گزینه‌ها را بدون نیاز به هرگونه فعّالیت فیزیکی در اختیار شما قرار داده‌اند.

پیشه، حرفه ای یا شغلی که به آن مشغولید می تواند انگیزه و کمک خوبی برای شما در جهت یادگیری زبان فراهم کند. مثلا من خودم یادگیری زبان انگلیسی را با ترجمه کاتالوگ های دستگاه های برقی شروع کردم، چون مجبور بودم! شغل من تکنیسین برق صنعتی بود و برای رفع اشکالات و خرابی دستگاه های تولیدی کارخانه باید کاتالوگ های آنها را می خواندم.

شما هم اگر به شغل خاصی اشتغال دارید ببینید آیا می توانید از ترجمه متون مربوط به رشته کاری خودتان کمک بگیرید؟

۸)  ثبت نام در مؤسّساتی که فقط دستور زبان جزء برنامه آموزشی آن‌ها قرار دارد

اغلب زبان آموزان در مؤسّساتی ثبت نام می‌کنند که تنها تأکید آنها آموزش دستور زبان است و اصلاً به بقیه جنبه‌های یادگیری زبان توجّهی نمی‌کنند. آنها اغلب به دنبال ان هستند که یک برنامه ترمی را به پایان برسانند و یک امتحان از شما بگیرند، فقط همین.

برای یادگیری موثّر یک زبان خارجی شما باید قبل از اینکه مستقیماً وارد بحث استدلالی و پیچیده‌ای مثل دستور زبان شوید، خودتان را در لغات، عبارات و زبان گفتاری و عامیانه آن غرق کنید. بنابراین شما باید از ثبت نام در این گونه موسّسات که آموزش تک‌بعدی دارند و محیطی یکنواخت برای یادگیری ایجاد می‌کنند، خودداری کنید.

اگر هم در یک موسسه معتبر زبان آموزی برای یادگیری زبان ثبت نام کرده اید، چک کنید که ایا آزمایشگاه و تجهیزات مجهز و مدرن و سالمی دارد یا خیر؟ و آیا در طی ترم ها از این تجهیزات استفاده می شود یا خیر؟

۹) عدم ممارست و پیگیری در یادگیری زبان

یادتان باشد که یک ویژگی مهم زبان دوم، فرّار بودن آن است. یعنی حتی یک غفلت یک ماهه و کمتر هم می تواند همه زحمات شما را به باد بدهد و مجبور باشید از اول شروع کنید. هر گاه زبانی را که می آموزید با گذشت زبان فراموش نکردید، در واقع آن را آموخته اید.

با اجتناب از این نُه اشتباه می‌توانید به صورتی ثمربخش و سرگرم کننده زبان مورد علاقه خود را فرا بگیرید و از یادگیری زبان لذّت ببرید.

یادگیری زبان چقدر طول میکشد؟

نمی توان بطور دقیق گفت یادگیری زبان انگلیسی چقدر طول میکشد چون  یادگیری بستگی به میزان مطالعه شما دارد هر چقدر در طول روز و هفته بیشتر مطالعه کنید زودتر به نتیجه می رسید.

یادگیری زبان در یک ماه

همه ما در سایت های گوناگون تبلیغاتی با این جمله  یادگیری زبان در یک ماه را زیاد مشاهده کرده ایم که همچین چیزی ممکن نیست . یک شخصی که هیچ دانشی درمورد زبان انگلیسی ندارد در عرض یک ماه چگونه میتواند مسلط به زبان انگلیسی شود؟ لطفا گول این تبلیغات را نخورید.

ترجمه مقاله و پارافریز مقاله در شبکه ایرنتکام

در سایت ایرنتکام شما می توانید خدماتی از جمله : ترجمه مقاله ، ویرایش مقاله نیتیو ، تنظیم فرمت مقاله ، پارافریز و … را سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونه می توانیم به شما کمک کنیم؟

آیا باید ایده های خود را برای یک پروژه یا کمپین دیجیتالی آینده مطرح کنید؟ به دنبال متحول کردن کسب و کار خود با اجرای بازاریابی دیجیتال بالقوه کامل هستید؟

برای هرگونه سوال شغلی، لطفاً از صفحه مشاغل ما اینجا دیدن کنید.
 








    چه خدماتی می توانیم به شما ارائه دهیم؟