ویرایش مقاله نیتیو (native editing) به معنای بررسی دقیق خطاهای متن، قبل از سابمیت مقاله در مجلات تخصصی و درخواست پذیرش چاپ و انتشار مقاله است. آخرین مرحله در نگارش یک مقاله، ویرایش کردن آن برای برطرف کردن اشکالات املایی و نشانهگذاری، اشتباهات تایپی، قالببندی و ناسازگاریها است. در این مقاله مراحل بازخوانی و ویرایش مقاله نیتیو و نحوه اجرای آنها را مورد بررسی قرار می دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
خدمات ویرایش مقاله IS
فهرست مطالب
ضرورت ویرایش مقاله نیتیو پیش از سابمبت مقاله
ویرایش مقاله نیتیو توسط ویراستاری که زبان انگلیسی زبان مادری اوست پیش از سابمیت مقاله جهت اخذ پذیرش چاپ و انتشار آن میتواند خطاهای باقیمانده در مقاله را برطرف سازد تا نکات مهم پژوهشی به وضوح بدرخشند. در نظر داشته باشید که بهترین نویسندگان نیز اشتباه میکنند. ممکن است بخواهید از یک برنامه نمونهخوان یا نرمافزار ویرایش آنلاین استفاده کنید . اما این ابزارها اغلب نمی توانند خطاهای نگارشی، دستور زبان و قالببندی که به متن بستگی دارند را تشخیص دهند.
سپردن ویرایش مقاله نیتیو به یک ویراستار نیتیو این روند را آسانتر می کند زیرا ویراستاران نیتیوو حرفهای مجهز به دانش راهنمای سَبکها و صنعت نشر هستند و همچنین مهارت بیشتری در تشخیص غلطهای نگارشی و سایر اشتباهات دستوری دارند.در ویرایش مقاله نیتیو ، تغییرات عمدهای تنها در ساختار جمله بندی و زبان، خطاهای جزئی و ناسازگاریها ایجاد میشود.
پیش از سابمیت مقاله، ابتدا مرحله ویرایش نیتیو را طی کنید
قبل از آنکه مقاله انگلیسی خود را در سایت مجله تخصصی مورد نظر سابمیت کنید، مطمئن شوید که متن خود را کاملاً ویرایش کردهاید. اگر بعداً قصد دارید قسمتهایی را بازنویسی و یا حذف کنید، وقت خود را صرف بازخوانی نکنید. چند مرحله رایج در فرایند ویرایش نیتیو در ادامه آمده است:
گام اول. ویرایش پاراگرافها و تجدید نظر در لحن استفاده شده.
این کار برای برقراری ارتباط هر چه بیشتر مفهوم، ایدهها یا استدلالهای نویسنده است. این مرحله از ویرایش شامل تغییر کلمات، عبارات و جملات و تغییر ساختار بندها برای بهبود جریان متن است که بدون ایجاد هرگونه تغییر در مفاهیم مورد نظر نویسنده انجام می شود
گام دوم. ویراستاری
ویراستاری تک تک جملات مقاله برای کسب اطمینان از صحت دستور زبان، وضوح بیان و یکدستی سَبک در سرتاسر مقاله انجام می شود. این ویرایش اغلب طبق قواعد راهنمای یک سبک خاص (مانند APA یا MLA) انجام میشود. ویراستاران، محتوای متن را تغییر نمیدهند اما اگر جمله یا پاراگرافی مبهم یا ناجور باشد، برای بهبود آن با نویسنده هماهنگی می کنند.
گام سوم. باز خوانی مقاله
هرگونه خطای باقیمانده مانند غلطهای املایی، علائم نگارشی بیجا و ناسازگاریهای سَبک در مرحله بازخوانی مقاله با دقت بررسی میشود.
گام چهارم. کمی استراحت!
زمانی که یک ویراستار ساعتها به ویرایش میپردازد، دیگر تشخیص اشتباهات به کاری بسیار دشوار تبدیل می شود؛ بنابراین ویراستار مقاله نیتیو، چند ساعت کار را به کناری می گذارد تا بتواند با چشمانی تازه نفس نگاهی دوباره به کار بیندازد.این مسئله سبب میشود که دید عینی و واضح تری نسبت به متن داشته باشد.
گام پنجم. تهیه نسخه چاپی از مقاله
ویراستار نیتیو در این مرحله یک نسخه چاپی از مقاله تهیه می کند. خواندن متن مقاله از روی صفحه رایانه نمیتواند مؤثرترین روش برای بازخوانی مقاله باشد. اگر با کاغذ و قلم به این کار بپردازید، ممکن است موفقتر عمل کنید.
اما اگر روی یک سند word کار میکند، عملکرد track changes را روشن می کند و هرجا که لازم است کامنت می گذارد و از نویسنده می خواهد که اصطلاحات تخصصی را در پانوشت توضیح دهد.
گام ششم. در ویرایش مقاله نیتیو، هر بار فقط یک نوع خطا بررسی می شود.
ویراستار نیتیو در فرایند بازخوانی مقاله، هربار تنها یک نوع خطا را بررسی می کند و بعد به سراغ مورد بعدی می رود. برای مثال، یکبار فقط غلطهای املایی، بار دوم نشانه گذاری ها و علائم نوشتاری را بررسی می کند. به این ترتیب گرفتن خطاهای دستورزبانی آسانتر و دقیق تر می شود.
گام هفتم. بررسی تمامی عناصر متن
ویراستار مقاله نیتیو در این مرحله تمامی عناصر موجود در مقاله را دوباره بررسی می کند. قبل از آنکه بازخوانی مقاله را به پایان ببرد، دوباره به عناصر طراحی مقاله توجه می کند و در صورت نیاز، آنها را با هماهنگی نویسنده اصلاح می کند. برای مثال آیا در مقاله جدول، نمودار، تصویر و یا عناصر طراحی گرافیکی وجود دارد؟ اگر این موارد در مقاله وجود دارند، باید بررسی شوند.به عبارت دیگر، باید تمامی عناصری که متن محور نیستند را نیز مورد بررسی قرار دهد.
آیا در ویرایش مقاله نیتیو تمامی مراحل فوق طی می شود؟
طی کردن تمامی مراحل بالا، به نوع و طول مقاله شما بستگی دارد. به همین دلیل شاید نیازی نباشد که تقسیمبندی بالا عیناً دنبال شود، اما بهخاطر داشته باشید که یک ویرایش مقاله نیتیو همیشه فرایندهایی مشابه اصلاح، ویرایش و نمونهخوانی را میگذارند.